گز اصفهان گز اصفهان .

گز اصفهان

گز اصفهان

گز اصفهان:

اصفهان يكي از زيباترين و ديدني ترين شهرهاي ايران است كه سوغات هاي بسيار زيبايي شامل كارهاي ذستي ارزشمند و خوراكي هاي خوشمزه دارد.

يكي از معروف ترين و خوشمزه ترين سوغات هاي اصفهان گز است.

گز نوعي شيريني بسيار خوشمزه متشكل از آرد و شكر و سفيده تخم مرغ و ... و مغزيجات مختلف از جمله بادام و پسته است.

از اين شيريني به عنوان سوغات و پذيرايي مهمان استفاده ميشود.

گزها دو نوع لقمه اي و آردي دارند كه هر يك از آنها باز بر حسب مغزيجات درون آنها دسته بندي ميشوند.

گزهاي آردي با مغز پسته شهرت بيشتري دارند و از آنها استقبال بيشتري ميشود.اين نوع گزها را براي حفظ تازگي ميان آرد قرار ميدهند.

براي تهيه گز آردي بايد ۸ مرحله نچندان سخت را طي كنيد:

مرحله اول :

در اين مرحله شما بايد ۵عدد تخم مرغ را بشكنيد و سفيده و زرده آنها را جدا كنيد ، سپس بايد سفيده ها را در ظرفي جداگانه هم بزنيد تا كاملا سفت شوند.

مرحله دوم:

در اين مرحله شما بايد در حدود ۲۵۰ گرم شكر را در ظرفي شامل يك پيمانه آب بريزيد و روي شعله ملايم گاز تا زماني كه شكر به طور كامل در آب حل شود به هم بزنيد.وقتي رنگ اين مخلوط تغيير كرد كار شما در اين مرحله تمام شده است.

مرحله سوم:

در اين مرحله همچنان كه مخلوط مرحله قبل روي شعله ملايم گاز قرار دارد بايد ۳۰۰ گرم گلوكز مايع را به مخلوط اضافه كنيم،اگر مواد درون مخلوط شروع به حجم گرفتن و سرريز شدن كرد آنها را هم بزنيد و به هم زدن ادامه دهيد تا مخلوط غليظ شود و كش بيايد.به اين مخلوط شهد گز ميگوييم.

مرحله چهارم:

در اين مرحله بايد تست كنيم كه كار ما تا اينجا به درستي پيش رفته است يا خير.

پس يه ظرف شامل آب يخ را آماده ميكنيم سپس مقدار اندكي از مخلوط مرحله قبل يا همان شهد گز را به آن اضافه ميكنيم. اگر شهد گز در آب حالت بريده و شكسته به خود گرفت ، درست انجام داده ايم و زمان اين است كه مخلوط را از روي شعله ملايم برداريم و به هم زدن ادامه دهيم.

مرحله پنجم:

در اين مرحله دو قاشق غذا خوري از شهد گز را با يك قاشق غذا خوري گلاب مخلوط ميكنيم و سپس به سفيده هاي تخم مرغ اضافه ميكنيم و در نهايت سفيده هاي تخم مرغ را هم ميزنيم تا گلاب و شهد گز به خوردشان بروند.

مرحله ششم:

در اين مرحله همه ي شهد گز را با سفيده هاي تخم مرغ مخلوط ميكنيم و در حدود ۱۰دقيقه به هم ميزنيم تا كاملا يكنواخت شود و شهد گز و سفيده هاي تخم مرغ كاملا با هم تركيب شوند.

مرحله هفتم:

در اين مرحله مخلوط نهايي مرحله قبلي را روي شعله ملايم قرار ميدهيم و هم ميزنيم تا به طور كامل سفت شوند.

مغزيجات موردعلاقه خود ترجيحا پسته را به مخلوط اضافه ميكنيم.

سپس براي اينكه بفهميم مايع گز ما آماده است يا خير مقداري از مخلوط را روي دست خود ميريزيم اگر چسبنده بود آماده نيست و نياز بيشتري به هم زدن و حرارت دادن دارد در غير اين صورت مايع گز آماده است.

مرحله هشتم:

در اين مرحله كه مرحله آخر است بايد وقتي كه مايع گز مقداري خنك شد به آن شكل بدهيم  و كمي آرد به روي آنها بپاشيم

گز شما آماده است:)

چند نكته:

در تهيه گز بايد به دماي مايع گز توجه شود زيرا اگر سرد شود خراب ميشود.

اگر قرار است مدت زمان بيشتر از ۲ روز گز را نگه داريد آنها را بين دو لايه آرد و در يخچال نگه داريد.

اگر تصميم به خريد گز داريد :

معروف ترين برندهاي گز اصفهان: گز نيكومنش،گز كرماني و گز سكه هستند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ تير ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۵۹:۲۹ توسط:purple موضوع: نظرات (0)