گز اصفهان گز اصفهان .

گز اصفهان

گز اصفهان

گز اصفهان:

اصفهان یکی از زیباترین و دیدنی ترین شهرهای ایران است که سوغات های بسیار زیبایی شامل کارهای ذستی ارزشمند و خوراکی های خوشمزه دارد.

یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین سوغات های اصفهان گز است.

گز نوعی شیرینی بسیار خوشمزه متشکل از آرد و شکر و سفیده تخم مرغ و ... و مغزیجات مختلف از جمله بادام و پسته است.

از این شیرینی به عنوان سوغات و پذیرایی مهمان استفاده میشود.

گزها دو نوع لقمه ای و آردی دارند که هر یک از آنها باز بر حسب مغزیجات درون آنها دسته بندی میشوند.

گزهای آردی با مغز پسته شهرت بیشتری دارند و از آنها استقبال بیشتری میشود.این نوع گزها را برای حفظ تازگی میان آرد قرار میدهند.

برای تهیه گز آردی باید ۸ مرحله نچندان سخت را طی کنید:

مرحله اول :

در این مرحله شما باید ۵عدد تخم مرغ را بشکنید و سفیده و زرده آنها را جدا کنید ، سپس باید سفیده ها را در ظرفی جداگانه هم بزنید تا کاملا سفت شوند.

مرحله دوم:

در این مرحله شما باید در حدود ۲۵۰ گرم شکر را در ظرفی شامل یک پیمانه آب بریزید و روی شعله ملایم گاز تا زمانی که شکر به طور کامل در آب حل شود به هم بزنید.وقتی رنگ این مخلوط تغییر کرد کار شما در این مرحله تمام شده است.

مرحله سوم:

در این مرحله همچنان که مخلوط مرحله قبل روی شعله ملایم گاز قرار دارد باید ۳۰۰ گرم گلوکز مایع را به مخلوط اضافه کنیم،اگر مواد درون مخلوط شروع به حجم گرفتن و سرریز شدن کرد آنها را هم بزنید و به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط غلیظ شود و کش بیاید.به این مخلوط شهد گز میگوییم.

مرحله چهارم:

در این مرحله باید تست کنیم که کار ما تا اینجا به درستی پیش رفته است یا خیر.

پس یه ظرف شامل آب یخ را آماده میکنیم سپس مقدار اندکی از مخلوط مرحله قبل یا همان شهد گز را به آن اضافه میکنیم. اگر شهد گز در آب حالت بریده و شکسته به خود گرفت ، درست انجام داده ایم و زمان این است که مخلوط را از روی شعله ملایم برداریم و به هم زدن ادامه دهیم.

مرحله پنجم:

در این مرحله دو قاشق غذا خوری از شهد گز را با یک قاشق غذا خوری گلاب مخلوط میکنیم و سپس به سفیده های تخم مرغ اضافه میکنیم و در نهایت سفیده های تخم مرغ را هم میزنیم تا گلاب و شهد گز به خوردشان بروند.

مرحله ششم:

در این مرحله همه ی شهد گز را با سفیده های تخم مرغ مخلوط میکنیم و در حدود ۱۰دقیقه به هم میزنیم تا کاملا یکنواخت شود و شهد گز و سفیده های تخم مرغ کاملا با هم ترکیب شوند.

مرحله هفتم:

در این مرحله مخلوط نهایی مرحله قبلی را روی شعله ملایم قرار میدهیم و هم میزنیم تا به طور کامل سفت شوند.

مغزیجات موردعلاقه خود ترجیحا پسته را به مخلوط اضافه میکنیم.

سپس برای اینکه بفهمیم مایع گز ما آماده است یا خیر مقداری از مخلوط را روی دست خود میریزیم اگر چسبنده بود آماده نیست و نیاز بیشتری به هم زدن و حرارت دادن دارد در غیر این صورت مایع گز آماده است.

مرحله هشتم:

در این مرحله که مرحله آخر است باید وقتی که مایع گز مقداری خنک شد به آن شکل بدهیم  و کمی آرد به روی آنها بپاشیم

گز شما آماده است:)

چند نکته:

در تهیه گز باید به دمای مایع گز توجه شود زیرا اگر سرد شود خراب میشود.

اگر قرار است مدت زمان بیشتر از ۲ روز گز را نگه دارید آنها را بین دو لایه آرد و در یخچال نگه دارید.

اگر تصمیم به خرید گز دارید :

معروف ترین برندهای گز اصفهان: گز نیکومنش،گز کرمانی و گز سکه هستند.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۵۹:۲۹ توسط:purple موضوع: نظرات (0)